סדרות ברשת
חיפוש
סדרות ברשת » סדרות וסרטים » הלוטוס הלבן

הלוטוס הלבן

תחת זאת, הם נחשפים לעינינו דרך הדמות היחידה שמצליחה להתנתק מכלוב הזהב, לצאת אל החוף ולגלות את העולם שמחכה מחוצה לו. על אותו החוף, בזכות תושבי הוואי שמפציעים לפתע, גם מתרחש מוסר ההשכל השקוף יותר של הסדרה, על ההבדל בין אושר לעושר. ובכל זאת, גם השיעור הזה מצליח לעבור מבלי לגרום לגלגול עיניים. על סירת שאטל המובילה אורחים למלון ריזורט באחד מאיי הוואי, עוברת המצלמה מאורח לאורח שעתידים להיות גיבורי הסדרה. מהסיפון העליון משקיפות בת עשרה של זוג אורחים וחברתה שהוזמנה כאורחת להצטרף, ומסווגות את הפאזל האנושי הנפרש מולן בחוכמת בני עשרה שצפו בהרבה יותר מדי טלוויזיה.

בנוסף, על הלחנת המיני-סדרה היה אמון המלחין כריסטובל טפיה דה-ויר ועל צילומיה היה אמון הצלם בן קוצ’ינס. באוגוסט 2021, נמסר על חידושה של הסדרה לעונה שנייה, שתתרחש במיקום שונה ותתמקד בקבוצת אורחים השוהים בנכס אחר של “הלוטוס הלבן”. לא הייתם רוצים לבלות חופשה בשום מקום שבו האנשים האלה נמצאים. סדרת “הלוטוס הלבן” בסין היא אחת מדרמות הרשת הפופולריות ביותר כיום. 18 הפרקים זמינים להזרמה בממשקי צפייה שונים כמו – Tencent Video, בערוץ HOT HBO ובאתרי אינטרנט שונים המכילים הזרמת תוכן מקוונת באיכות גבוהה שריכזנו כאן. לראשונה בהיסטוריה, תוכנית טלוויזיה סינית משודרת באתר הרשמי של HBO.

הספרים ב”הלוטוס הלבן”: סאטירה חריפה על מה שעשירים קוראים

אנחנו פה כדי להתחיל לתקן את העוול הזה באמצעות שם אחד – דיוויד ברנאד, האיש מאחורי סדרות כמו “הלוטוס הלבן”, “סופרסטור”, “עושות כותרות” ו”מוארת”, וסרטים כמו “אנצ’רטד” בכיכובו של טום הולנד ו”הפרד” בכיכובו של קלינט איסטווד. ברנאד התארח השבוע בארץ כמנטור אורח בחממת סם שפיגל לסדרות, שנערכת השנה בפעם הראשונה בירושלים בשיתוף פעולה עם נטפליקס, פרמאונט ומשרד החוץ. אף שמדובר על הנייר בקומדיה, קשה לומר ש”הלוטוס הלבן” קורעת מצחוק.

בתרבויות אלו נהוג היה לפזר פרחי לוטוס על מצבות ובזמן טקסי כבוד לנשמות המתים. ביצירות אמנות ברהמה, בעל ארבעה ראשים המופנים לארבע רוחות השמים וארבע ידיים, מוצג יושב על פרח לוטוס. מה שידוע זה שהיא מצאה את מותה בריזורט אקסקלוסיבי בהוואי, שאליו הגיעה קבוצה של תיירים לבנים שבעים ומקולקלים, שציפו לחופשה קסומה.

תרבות ובידורטלוויזיהמגזין טלוויזיה

הוא בן עשירים בעל יכולת לשגע פילים, שעסוק בכסף ובטלפונים להוריו ללא הפסקה, ורייצ’ל מנסה להיאבק על עצמאותה בתוך הלחץ שהוא מטיל עליה. כלל זה אינו מוצהר בסדרה, אבל זאת מסקנה די מתבקשת וכלל אוניברסלי בסך הכל. התשובה למיהי הגופה ומי אחראי למצבה, בשבוע הבא כשהסדרה המעולה תצא לחופשה.

אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב. סידני סוויני – אוליביה מוסבאכר, אחותו של קווין ובתם של מארק וניקול. בריטני אוגריידי – פולה, חברתה הטובה ביותר של אוליביה מהמכללה, שמצטרפת לנופש של משפחת מוסבאכר. “זה קצת כמו מפת דרכים לתלמידי מכללות רציניים המנסים ללמוד איך להיות אדם טוב יותר”, אמרה הקרלינג ל”האפינגטון פוסט” בשנה שעברה.

תחת הירוק הטרופי מסתתרת סדרה מצוינת טורדת מנוחה

כבר בסירה בדרך למלון, אנו פוגשים את דמויות ה”שבט הלבן”, האורחים העשירים שמגיעים למלון. לצדם, אישה מבוגרת הנוסעת לבדה (ג’ניפר קולידג’, “אמריקן פאי”), וזוג צעיר בירח דבש ( ג’ייק לייסי ואלכסנדרה דדריו). “הלוטוס הלבן”, הדרמה הקומית המצוינת שכתב וביים מייק וויט (“מוארת”), מספרת על נופשים במלון יוקרתי בהוואי לבני האלפיון העליון ועל העובדים בו.

ובכלל, עכוזים הם הכוכבים הגדולים של הסצנות הזכירות ביותר ב”הלוטוס הלבן”. בסצנה אחרת, שטלטלה את הצופים לא פחות, ארמונד מבצע רימינג (סקס אוראלי במיקום אנאלי) באחד מעובדי המלון, דילון (השחקן לוקאס גייג’). במקור נכתב האקט הזה כסצנת סקס סטנדרטית יותר, אבל ברטלט, גיי בחיים עצמם, וגייג’ הציעו לווייט את החלופה המקורית יותר, שהולמת את סגנון החיים הקווירי ושמצריכה פחות מעורבות מצד מתאמת האינטימיות. העונה השנייה, שכבר הוזמנה, תתרחש בלוקיישן חדש ובמלון אחר של רשת הלוטוס הלבן.

השחקנית הטובה ביותר בדרמה

בעיות העולם הראשון האלה הן בדיוק הבעיות שמייצרות את אותה דרמה נוצצת בסדרות האיכות מהתחום, ואילו כאן מקבלות לפתע טוויסט אחר. ככל שהן דרמטיות יותר, כך הן נראות נטולות חשיבות, מנותקות ומפונקות. הוא יודע את העיקרון הזה, אבל לא תמיד מיישם אותו. במפגש שלו עם שיין (ג’ייק לייסי), הנמצא במלון בירח הדבש, הוא שומר על אדיבות מקצועית אך מבליע התנגדות. תחושת “המגיע לי” של שיין, ושל כמותו, לא יודעת שובע. העיקרון המנחה אותו הוא ש”שילם ולכן יקבל” – את סוויטת ירח הדבש, את הפיצוי המתבקש, את היחס הראוי לאדם במעמדו – ואם לא יקבל הוא יקרא לאמא, וזאת גם תבוא עד לירח הדבש ותדרוש לדבר עם המנהל של המנהל.

כבר בתחילת הפרק הראשון היא צצה, אבל של מי היא ולמה היא הגיעה למצב הזה לא נדע עד הפרק האחרון ממש. בראיון ל”ואניטי פייר” וייט הסביר שניסה להעביר בסדרה תחושה של אנשים יפים שיושבים על שפת בריכה, אבל מרגישים שהלילה אחד מהם עומד לשמש כקורבן אדם – תחושה שהוא לדבריו מרגיש לא מעט במהלך חופשות. קוני בריטון, שמגלמת את אשת העסקים המצליחה ניקול, מנהלת בפרק השלישי שיחה במנדרינית, ובעלה מארק מציין שהיא למדה מנדרינית בקולג’. הרגע הזה התאפשר הודות לעובדה שהשחקנית אכן התמחתה בלימודיה בלימודי אסיה, עם התמקדות בסין.

הלוטוס הלבן לצפייה ישירה – פרקים מלאים אונליין

גם סוויני הנהדרת, מכניסה את מלוא הפריבילגיה והרעל לנעליה של מתבגרת ניו יורקרית טיפוסית, שמתגלה כסוג של נבל. המשחק והמתחים בין הדמויות השונות כל כך יעילים, עד שהסוד הגדול, אותו גימיק שמאפיין את סדרות האיכות ונמצא גם כאן, תופס מקום שולי בהתרחשות הכללית. כאילו כדי להוכיח שהייתה יכולה להסתדר גם בלעדיו. יש בה הרבה רגעים קומיים, בעיקר קומדיה של מצבים הנובעת מהיחסים בין דמויותיה הפגומות והאנוכיות. יש בה גם רגעים דרמטיים יפים ונוגעים ללב, שבהן הדמויות מגיעות להארה ועוברות שינוי.

במצרים העתיקה נקראו בשם לוטוס צמחים מהסוג נימפאה, כנימפאה כחולה , ונימפאת הלוטוס . הנימפאה הכחולה, הנקראת גם “לוטוס כחול” או “לוטוס מצרי קדוש”, מופיעה בציורי קיר ובתבליטים ממצרים העתיקה. נמצא כי המצרים הקדמונים נהגו לשתות את תמצית הפרחים, שהיא בעלת השפעה נרקוטית בשל החומרים הפסיכואקטיביים שבה, ומביאה את המשתמשים בה לתחושת אופוריה ולהזיות. אף על פי שדווקא נימפאת הלוטוס זכתה שבשמה המדעי יופיע השם “לוטוס”, הרי שמציורי הקיר המצריים עולה כי הצמח אותו צרכו היה נימפאה כחולה. “ניהלתי תוכנית בשביל רשת פוקס וזה היה סוג של עינוי, שכלל אינספור ריבים ומתחים, ופשוט התמוטטתי”, סיפר לי אז בראיון טלפוני מי שחתום כתסריטאי על הסדרות “דוסון קריק” ו”פריקים וגיקים” ועל הסרט “רוק בבית הספר”.

ביקורות

“בין אם ניטשה מספק את זה או לא קשה לומר, אבל החלק הזה בכתביו נראה כמו משהו שאדם צעיר עשוי להיאחז בו לשחק אתו מדי פעם”. “זה בחור שפשוט אין בו את היכולת להגיע לאיזה עומק אמוציונלי או משמעות של ההתנהגות שלו עצמו”, אומר לייסי על הדמות שהוא מגלם. “‘ממבט ראשון’ פשוט הרגיש לי כמו כזה ספר שגרתי”, אומר וייט. “זה כאילו הוא מעודד את הסקרנות שלו אבל לא מעמיק יותר מדי. גלדוול הוא מסוג הכותבים שגורמים לקורא להרגיש חכם, בין אם הוא חכם בין אם לאו”. מינוי גלובס בדיגיטל נותן לך גישה מלאה לכל התכנים באתר ובאפליקציה. אכן סדרה נהדרת והביקורת בונה נדבכים נוספים של הבנתה.

סצנת הצואה המפורטת להפליא הפכה לאחת הזכורות בסדרה. מייק הבטיח לשחקן מוריי ברטלט, שמגלם את מנהל הריזורט, שהשוט הברור שבו הוא רוכן מעל המזוודה לא ישולב בפרק האחרון, וישמש רק לצורך המיקומים על הסט. אחר כך הוא הגיע למסקנה שחבל לוותר על הצילום, וציין לעצמו שהוא צריך לעדכן את ברטלט, אבל… ואם אתם מרגישים שאתם זקוקים למידע נוסף, נספר שהצואה שיוצאת מהחלחולת של השחקן נוצרה באופן ממוחשב, בעוד שהגושים הנראים בתקריב הם למעשה אביזר תפאורה. צילומי המיני-סדרה החלו באוקטובר 2020 בהוואי, תחת שמירה על פרוטוקולי העבודה שניתנו בעקבות התפרצות מגפת הקורונה בארצות הברית. ב-21 בנובמבר 2020 דווח כי הצילומים מתקיימים באתר הנופש “ארבע העונות מאווי” שבוואיליה, ושהם עתידים להתקיים בדצמבר באתרים שונים מסביב למאווי.

סדרות לראות

זו הסיבה שסדרות כמו “סיפורה של שפחה”, “הכתר” ו”הבנים” לא מועמדות הפעם – הן ואחרות שעלו אחרי יוני 2022 יחכו לשנה הבאה. הקשר בין קרינג’ לדיבור מתחדד עוד יותר בשבוע השני של “בואו לאכול איתי”, שבו מתארחות אושרית, פעילה נגד מבקשי מקלט, וקייסי, בת לעובדים זרים. שם הקרינג’ האמיתי מתעורר בכלל כשהדס, אחת המשתתפות, צועקת על אושרית שהיא גזענית, ומחמיר כשהדס מכנה את קייסי מאחורי גבה “קונג פו פנדה”. “וודי הוא אדם מעולה. יודע את שמו של כל אחד על הסט, והוא פשוט בא כדי ליהנות ולעשות עבודה טובה”. “הלוטוס הלבן” מתחילה א־לה “אוריינט אקספרס” של אגתה כריסטי עם גופה.

  • משם נסעה להוואי, השתתפה בסדנת ניו אייג’, ויצאה לשחות בים.
  • ועדיין הגיוני לחלוטין שהיא תקרא את “החברה הגאונה”, הספר הראשון בסדרה בת ארבעה כרכים של פרנטה על התבגרות וידידות של שתי חברות איטלקיות.
  • סדרה מורכבת שפחות מומלצת לבינג’ ומספקת חומר למחשבה בין פרק לפרק.
  • המופע, שכותרתו “הלוטוס הלבן”, מתרחש בשושלת מינג המאוחרת ומבוסס על רומן שכותרתו “השליט הגדול”.

אלא שבניגוד ל”יורשים”, למשל, המהפך הזה בנקודת המבט מסימפטיה לסלידה, לא הופך לעונג אלא לזמזום טורדני ועוכר שלווה של חוסר נוחות. שבוע בחייהם של עובדי ואורחי מלון יוקרה בהוואי על כל הטירוף והמוזרויות שלהם. שילוב של תסריט מצויין ומשחק מעולה של כל הדמויות יוצר סדרה מאוד מהנה. אחד הדברים הטובים שבסוף העונה יש קלוז”ר בניגוד לשאר הסדרות בזמן האחרון שמסתיימות בשיא המתח בהמתנה לעונה הבאה. הלוטוס חושפת את המנגנון שמפעיל את אתרי הנופש היוקרתיים שהם משאת נפשם של המוני נופשים בעולם המערבי. אתרים כמו הלוטוס מורכבים ממבקרים לרגע – לבנים המגיעים מבחוץ, ומאנשי המקום – תושבים מקוריים של הוואי וכן שחורים וחומים.

הפסקול, הטפט ומה הדמויות קוראות?

עם צילום מרהיב ותצוגות משחק נהדרות, אווירה שבטית ומתח שנח כל הזמן מתחת לפני השטח – היא הופכת את החופשה הפסטורלית הזו לג’ונגל אנושי של ממש. בגידות, שקרים, ניצול, סחיטה – כל אלה מתערבבים יחד לעלילה סוחפת ומבדרת. ואיכשהו, כשהכל נגמר וחוסר הנוחות סוף סוף משתחרר, התחושה היא שהיינו רוצים להישאר עוד קצת בתוך הג’ונגל הפוטוגני הזה. לקלף עוד כמה שכבות מהחלום הקפיטליסטי שמכרו לנו סבוניות יוקרתיות עם כוכבים נוצצים. עלילתה של הסדרה מתמקדת בחופשותיהם של אורחי אתר הנופש “הלוטוס הלבן” היוקרתי השונים במשך שבוע בעודם נרגעים ומחדשים את כוחותיהם, אך בכל יום שחולף, מתגלים יותר ויותר רבדים אפלים בקרב האורחים המושלמים לכאורה, העובדים השונים ובאתר הנופש עצמו.

צרו איתנו קשר

אהבתם? שלחו לחבר\ה שחייב\ת לדעת גם!

דילוג לתוכן