הדמויות המצחיקות של הסדרה מעוררות הזדהות עם דמויות אמיתיות שכולנו נתקלים בהם בכל פעם שאנחנו מבקרים בסופרמרקט הקרוב לביתנו. מדובר בסדרה מוקומנטרית שערוכה בסגנון של דוקומנטרי שמראיינים את הדמויות תוך כדי הפרק אך כמובן לא מדובר בדמויות אמיתיות. מורי (נעמי לבוב) היא מרצה לקולנוע ודנה היא רופאה מתמחה בגניקולוגיה. לשתיהן יש קריירה מבטיחה, אך הן מתקשות במציאת בן זוג ומתמודדות עם ‘רווקת מאוחרת’. שניים מיוצרי “פילדלפיה זורחת” עשו קומדיה על עולם הגיימינג, וכמעט ואין בה ציניות אפלה?
פוסטים קשורים:
לכן אין פלא שאנשים התחרפנו לקראת עליית העונה החדשה של הסדרה בתחילת השנה, כמעט 5 שנים לאחר שנגמרה. אחת הסדרות המבלבלות ביותר מבחינת ז’אנרים שצצו על המסכים בשנים האחרונות היא סדרת מתח עם אקשן, תזמון קומי מושלם, הופעות דרמטיות מעולות, ביקורת חברתית ושירים מקוריים. במרכז העלילה עומד ג’ון, שעובד בסוכנות ביון תחת אביו. כשמגיעות ידיעות שאיראן עומדת להגיע ליכולות גרעיניות, ג’ון נשלח לתפקיד סמוי כמהנדס אזרחי – תחום שהוא אינו מבין בו דבר אבל כשצריך לאלתר אז צריך. הצלחת הסדרה, שמשודרת החל מ-2017, לא נעלמה מעיני האמריקאים. בדומה לפאודה, רשת נטפליקס מיהרה לרכוש את השוטר הטוב.
ראמי | עונה 2
הצלחת העונה הראשונה, בשנת 2013 הביאה לצילום עונה נוספת, ששודרה ב-2016. יוצרי הסדרה מסרו כי הם מקווים שתופק עונה נוספת, שלישית במספר. לצד סדרות פורצות דרך כמו פאודה, שעסקו בסכסוך הישראלי פלסטיני, יש גם סדרות ישראליות פורצות דרך לא פחות שעוסקות בקהילה החרדית. הסדרה ‘שטיסל’, בכיכוב השחקן הוותיק דוב גליקמן (מכוכבי זהו זה המיתולוגית) שברה שיאי צפייה. הפקה נהדרת של חברת yes מגוללת את סיפורה של יחידת חובשי תאג”ד של גדוד סיור בצנחנים. את הסדרה יצר וביים ציון רובין ומככבים בה שחקנים ישראלים מוכרים כמו תומר קאפון, דין מירושניקוב, שירה נאור, יחזקאל לזרוב ועוד רבים וטובים.
התוכנית עלתה לשידור ב-2014 ועוד כה הופקו ושודרו שש עונות. הסדרה מתארת באמינות וברגש את חייה של קהילה שאיננה מוכרת למרבית החילונים בארץ. התסריטאי והבמאי אלון זינגמן יצר סדרה מרגשת ונוגעת, בכיכובם של גליקמן, מיכאל אלוני, ששון גבאי, איילת זורר ואחרים.
תכניות ילדים ונוער
וזה בדיוק מה שעשה מרקו הקטן, מצוייד בחברו הטוב, קופיפו הקוף. ההבדלים בין הרשתות לבין ערוצי הכבלים והסטרימינג, כאמור, עוד קיימים. ומי שמחפש נועזות ופריצות דרך ילך בדרך כלל לאחרונים. אבל בעידן שבו היצירות מתפוצצות ממש על המסך, גם בכמות וגם בהקשר התוכני, כבר קשה לקבוע תקדימים. היוצרים החדשים פשוט יכולים להישען אחורה ולשאוב השראה ממי שהיה להם האומץ לקבוע את אלה בעבר.
מדובר בקומדיית מצבים ישראלית אשר מתרחשת בסניף של רשת סופרמרקטים אי שם במרכז הארץ. סדרה של כאן 11 שהיא בגדר חובה עבור חובבי נוסטלגיה והיסטוריה של ישראל. בניגוד לסדרות דוקומנטריות שהחלק המרכזי בהן הוא האירוע ההיסטורי עצמו, כאן האירוע ההיסטורי הוא רק התפאורה.
לכל סדרות הפריסקול >
באופן זה הצופים זוכים לסירוגין להחזיק בפערי מידע משמעותיים לעומת הדמויות בכל צד אם כי התמונה המלאה נחשפת רק בהדרגה גם עבורם, וכך נוצר בסדרה מתח פנימי שמעלה אותה דרגה מעל הסיפור המוכר. הבעיה היא יותר שג’ון חולם להיות מוזיקאי פולק ענוג, וחמור מכך – שנים של עבודה שוחקת הביאו אותו לכדי דיכאון קליני. במקביל בלשית בלגית מתחילה לחקור רצח תמוה ולאט לאט מתחילה לקשר בינו לפעילות הריגול. זו יצירה משונה שדורשת ריכוז והתמסרות, אבל מי שיתחבר אליה יגלה פאזל מסחרר ונפלא של דמויות ודיאלוגים.
השיר מבטיח “סיפורים כה נפלאים, תמיד משעשעים” אבל התכוון ל”נוראיים ותמיד עם מוסר השכל טרחני”. תכנית נטולת עלילה על חייהם העשירים והמצויירים של חבורת נערים מבוורלי הילס. בניגוד למה שמתבקש לחשוב, הסדרה נעשתה לפני הגרסה עם דילן וברנדה, אז במובנים רבים אפשר לראות במהדורת “90210” גרסת לייב אקשן של הסדרה הזאת. היא גם שכבה עם חבריה ברצון (ואף הראתה איך בדיוק נראית הטרדה מינית באופן מאוד בוטה). ב־1977, העובדה שהציגו בסדרה ‘בועות’ דמות של הומו מוצהר (בילי קריסטל, שגילם את הדמות של ג’וֹדי דאלאס) קוממה רבים. הרים של מכתבים זועמים הגיעו לרשת ABC נגד הקומדיה המצליחה.
דוגיסיטר | פרק 2
הדרמה בת 4 העונות של מישל אשפורד מבוססת על סיפורם האמיתי של וויליאם מאסטרס ווירג’יניה ג’ונסון, שני חוקרים אמריקאים שהתפרסמו בשנות החמישים במחקרם יוצא הדופן בנושא מיניות האדם. האופי הפיזי של מחקרם עורר זעזוע בקרב הסביבה האקדמית, והשניים נחשבו בעיניי רבים לסוטים ומוקצים. סצנות גרפיות במיוחד של המשתתפים בניסוי, ביניהם ג’ונסון ומאסטרס עצמם, יגלו גם לצופה הליברלית ביותר שאולי, בכל זאת, היא קצת שמרנית. היציאה המפורסמת ביותר מהארון אירעה מספר שנים לאחר מכן, ב־1997, על ידי אלן דג’נרס בקומדיית המצבים הקרויה על שמה – ‘אלן’, בפרק ‘הכלבלב’. בעשותה כן היא הפכה לדמות הגאה הראשונה על מסך הטלוויזיה (כלומר, שחקנית לסבית במציאות שמגלמת דמות לסבית). לימים סיפרה דג’נרס, כי חשבה שהמחיר ששילמה על כנותה יפגע בה לתמיד.
״ששטוס״ (הלחם בסיסים של המילים ״שש״, שמו הראשון של ערוץ הילדים על פי הערוץ בשלט, ו-,טוס״) הוא שעשועון טלוויזיה תחרותי בו מתחרות כיתות. הכיתה שתזכה תקבל טיסה לחו”ל, שתתועד ותשודר בערוץ הילדים. עוד סדרת אנימציה בריטית על עולם אלנטרנטיבי, הפעם כל הדמויות היו נעליים. רובן כמובן נעליים גבריות עם אופי “מגניב” כמו “נעלץ” הליצן שבחבורה ו”נעלוף” הרס”ר שבחבורה, אבל הייתה גם את דרדסית, סליחה את “נעלילית”, נעל הבלט שכולם אוהבים לאהוב. סדרה צרפתית משעממת מאוד שילדים שלא היה להם ערוץ שש נאלצו לראות. כבר כשהתחילה מוזיקת הפתיחה המתפתלת היה ברור שמה שהולך לבוא יהיה מונוטוני להחריד.
ויש עוד המון תכנים לצפייה.
הסדרה עוסקת בסיפורן של שלוש אחיות (אורית, נטלי ומור) שההורים שלהן החליטו יום אחד שהם עוזבים את הארץ. כל אחת מהאחיות נמצאת בשלב אחר בחיים שלה והסדרה בעצם מתארת את הקשיים והתהפוכות בחייה של כל אחת מהן. עלילת הסדרה עוסקת בחקירה שמנהלת המחלקה לחקירות שוטרים (מח”ש) בחשד שמפקד תחנת משטרה, מעורב יחד עם כמה משוטריו, בפשעים חמורים הנעשים בשיתוף פעולה עם משפחת פשע. במהלך תקופת ההכשרה שלהן היא מנסה למצוא את הכוח הפיקודי שלה תוך כדי התמודדות עם קשיים רבים כמו הפרות משמעת, גניבות, התמודדות עם מ”פ שמראש לא ממש נותן לה סיכוי ועוד. סדרות כמו “מגלים עם דורה”, “תומס הקטר”, “טימוטי הולך לבית הספר”, “סמי הכבאי” ו”בוב הבנאי” מביאות ידע, השראה ומסרים חינוכיים. ככל שעוברות השנים, הטלוויזיה תופסת יותר ויותר מקום בחיינו ובייחוד בחיי ילדנו.
עכשיו לכו לפינה ותחשבו טוב למה עם כל החינוך הטוב שקיבלתם לא יצאתם דפני ליף. צבי הנינג’ה הם עדות לעולם הולך ונעלם, כזה שבו הגיבורים מבלים את חייהם מתחת לאדמה, זוללים פיצה ומקשיבים לחוכמתו של אדם זקן. קחו כל גיבור תרבות מקומי של היום, שימו אותו בסיטואציה הזאת ואתם בדרך הבטוחה להתמוטטות עצבים.
לכל הסדרות הכי חמות >
בשנות ה־50 וה־60 הונהג בטלוויזיה האמריקאית קוד הייז, שהכתיב את האופן שבו חדר המיטות של זוג נשוי הוצג על המסך. לפי אותו קוד, כל זוג נשוי שצולם בחדר המיטות היה חייב להיות במיטות נפרדות. ב’אני אוהב את לוסי’ אמנם הצמידו בני הזוג את מיטותיהם, אבל אלו היו עדיין שתי מיטות, והשניים המשיכו להשתמש בשמיכות נפרדות שאף עטפו את המזרנים הנפרדים של המיטות הצמודות. לפי קוד הייז, אם שני בני זוג חלקו מיטה, הרגליים של אחד מהם תמיד היו צריכות להיות על הקרקע. אם ב’המופע של דיק ואן דייק’ לורה שכבה במיטה, אז רוב, בעלה, היה חייב להיראות ישוב על אותה המיטה – כשהרגליים שלו למטה, נוגעות ברצפה. הצעד הבא בפתיחות הזאת ניכר בסדרות צעירים, כמו ‘חינוך מיני’ , ‘Big Mouth’ ו’אליטה’ , המשודרות בשירות הסטרימינג הזה.
לאחר שההפקה לא הצליחה להסתיר את דבר ההיריון, החליטו המפיקים לשלב אותו בסדרה, אבל מבלי להתייחס אליו. לין ואמה הן שתי אחיות שלא יכלו להיות יותר שונות אחת מהשנייה. אחרי שנים של ניתוק הן נאלצות להתאחד בעקבות מותה הלא צפוי של האם.
שבי הקוסם | פרק 30
הסדרה עוסקת במשפחה המגדלת ילד אוטיסט, במושב חצבה בדרום הערבה, אשר המרוחק מכל שירות טיפולי שיכול לעזור לילד. זכתה בטקס פרסי האקדמיה לטלוויזיה במספר תארים, בהם התסריט, הבימוי, השחקנית (עלמה זק) וסדרת הדרמה הטובים ביותר. לסדרה יש שתי עונות ותשמחו לדעת שהיא זמינה לצפייה במאקו TV וכמו כן בשירות התוכן של נטפליקס. לשמחתנו ‘היהודים באים’ עדיין איתנו ונחשבת לאחת מתוכניות הסאטירה הכי מצחיקות שיש לנו, יש לסדרה כבר 4 עונות שזמינות לצפייה ביוטיוב ובאתר של כאן 11, בסדרה מככבים מוני מושונוב,יוסי מרשק, יניב ביטון ועוד רבים וטובים. הסדרה זכתה בפרס האקדמיה הישראלית לטלוויזיה לשנת 2014.
זו לא רק סדרת גיבורי העל הכי טובה על המסך כרגע (מארוול, אנחנו אוהבים אתכם אבל Do Better), אלא גם הסדרה הכי מבדרת נכון להיום. אחרי הכל, מדובר בסדרה שבאמת יצרה את הפרק הבוטה ביותר שראינו בשנים האחרונות (וזה אפילו לא הפרק שבו אקט מיני ביזארי מסתיים רסיסי אדם על הקירות). יחד עם זאת, הבוטות לא מגיעה רק לטובת אפקט הגועל, אלא מעבירה את הסאטירה החכמה שבליבה באופן המבדר ביותר. הפיקסציה לגיבורי העל, תרבות הסלבז, הקפיטליזם חסר הגבולות, הפוליטיקה הצינית, ההתמכרות לרשתות חברתיות, הצדקנות השמאלנית – כולם חוטפים מ”הבנים” באופן שווה (אוקי, אולי טראמפ יותר). בעונתה השלישית היא רק ממשיכה להגביר בכל החזיתות, ונראה שאפילו איזנה יפה את הסקאלה שבין סאטירה לפאן. חוץ מזה, היא גם שינתה לחלוטין את ז’אנר סדרות הקומיקס.
עוד…
אולי קל יותר להצטיין כשבקאסט התומך יש לך את קריסטין סקוט תומאס וג’ונתן פרייס, אבל אולדמן לא סתם מצטיין, הוא הופך את “סוסים איטיים” לממתק אמיתי שעושה כבוד לרב-המכר של מיק הרון עליו הוא מבוסס. חבורת האנטי-גיבורים שמוביל אולדמן בדמותו של ג’קסון לאמב, כולם סוכנים כושלים ופאשלונרים של ה-MI5, היא הדבר הכי מצחיק שקרה לז’אנר וצריך לקוות שההרפתקאות שלה רק התחילו. קשה לומר שלסדרה החדשה של FX יש סיפור מקורי במיוחד – שף מסעדות יוקרה חוזר לביתו בשיקגו כדי להשתלט על הסנדוויצ’יה השכונתית של אחיו, שהוריש לו את המקום אחרי שנפטר בנסיבות טראגיות. לא, גם לא ב”הטבח” (למרות שבהחלט אפשר למצוא את הדמיון). ג’רמי אלן וייט (ליפ מ”חסרי בושה”) מככב בתפקיד המורכב של כרמי, ויחד עם הקאסט המצוין שסביבו מצליח לייצר סדרה סוחפת במיוחד, ריאליסטית להחריד, כואבת, אוהבת ומרתקת. הבימוי, צילום והעריכה הפנטסטיים משלימים ליצירה שמתעסקת בעוצמות הרגש (בעיקר העצבים) הכי גבוהות, ובדיוק בגלל זה, רגעי החסד הקטנים שלה הופכים לגדולים כל כך.