וולברין חוזר להווה ומגלה שאקסבייר הקים בית ספר למוטאנטים ושכל חבריו בהם סטורם, ג’ין גריי, סייקלופס וקיטי פרייד חזרו לחיים ומהווים חלק מהאקס-מן. עלילת הסרט מתרחשת בשנות ה-60 של המאה ה-20. היא מתמקדת בחשיפה הראשונית של גזע המוטאנטים למין האנושי, כאשר הם לוקחים חלק במשבר הטילים בקובה. כמו כן היא עוקבת אחר צ’ארלס אקסבייר (המגולם על ידי ג’יימס מק’אבוי) ואריק לנשר (המגולם על ידי מיכאל פסבנדר) כאשר היו חברים בשנות צעירותם ולפני שעמדו משני צידי המתרס כאויבים. הסרט מציג את דמויותיהם של וולברין ושל רוג, אשר נקלעים לאמצעו של עימות בין קבוצת האקס-מן של אקסבייר לבין אחוות המוטאנטים של מגנטו. מגנטו מתכנן להפוך את מנהיגי העולם למוטאנטים במהלך פסגת שלום בעזרת מכונה ולהוביל באמצעות כך לקבלתם של המוטאנטים בפומבי.
פוסטים קשורים:
הטרילוגיה מגיעה לסיומה (למרות שבהוליווד תמיד משאירים פרצות לעוד ועוד סיקוולים) עם פרופ’ אקסבייר ובית הספר המיוחד שלו למוטאנטים צעירים, ומצד שני – מגנטו וצבא המוטנטים הכועסים. הפעם מגנטו מנייד את פלוגותיו במערכה נגד “תרופת הפלא” שהומצאה במטרה לדכא את המוטאנטיזם! בריאן סינגר מפנה את כס הבמאי לברט ראטנר (“דרקון אדום”). עם פטריק סטיוארט (“מסע בין כוכבים”), איאן מק’קלן (“שר הטבעות”), יו ג’קמן (“קייט וליאופולד”) והאלי ברי (“מונסטר בול”). הציפיות היו גבוהות עקב האיחוד בין הטובים והרעים ועל פי הטריילר.
אקס-מן: ההתחלה (
סינגר ממשיך את עלילת הראשון אך בעזרתו של תסריט מהודק הוא מצליח להסביר לנו בדיוק מי זה מי, מערכות היחסים בין הדמויות והקונפליקטים העיקריים של הסרט. וזה גם סיפור מקור יעיל על וולברין, שחוזר למעבדה בה כוסו עצמותיו באדמנטיום ומתעמת עם יוצרו קולונל סטרייקר, שמצא דרך להשתלט על מוטנטים על ידי מיצוי יכולות השכנוע של בנו – מוטנט נוסף. כדי להכחיד את כל המוטאנטים בעולם, סטרייקר חוטף את אקסבייר ומשכנע אותו בעזרת בנו, בעל כוחות השכנוע העל אנושיים, להשתמש בסרברו ולהרגם.
הוא בוגר אבל משלב את כל האלמנטים שגורמים לילד לחלום בהקיץ, העיצוב מרשים! והאויבים המשודרגים של המוטנטים היו משכנעים באופן מפחיד. ” בהתחלה חששתי שזה הולך להיות עוד סרט נעורים בסגנון ש…” “סרט טוב ומעניין ראיתי בבית ונראב לי שעדיף לראות בקול…”
לוגאן – וולברין ( [עריכת קוד מקור | עריכה]
המראה של הבן עם הצלקות על ראשו מהניסויים שערך בו אביו, כמו גם האשליה הקריפית שמהפנטת את אקסבייר יוצרות עומק עוכר שלווה מבלי להתרחק מעולמות הקומיקס. העלילה פשוטה ומצומצמת, מתמקדת בסיפור מעניין של דמות מעניינת והדיאלוגים מצליחים להיות פומפוזיים בלי להפוך לילדותיים. בדיוק ככה סרט קומיקס צריך להיראות, וחבל שמאז הם הלכו בעיקר לכיוון של הגדלה וסיבוך ולא של פשטות ויצירתיות.
תת-המשימה הראשונה שלכם תהיה איתור שני גיבורים ולאחר מציאתם תוכלו להתקדם לאתרים נוספים. כמובן שאין לכם את כל הזמן שבעולם – יוקצב לכם זמן בו תצטרכו לעמוד כדי למלא את המשימה. כאשר מתרחשת התנקשות כושלת בחיי הנשיא, פרופסור קסביאר וארבעת תלמידיו מואשמים בפשע. בעוד גין גריי וסטורם מנסים לעלות על עקבות המתנקשים, מנסים פרופ’ אקסבייר וציקלופ לחפש תשובות אצל מגנטו, אולם הם אינם יודעים כי נפלו שולל למזימה שמטרתה להזיק לחבורה…
טסים לאירופה הקיץ? כדאי שתכירו את החוק הנורא הזה קודם
לוקאס טיל מגלם את אלכס סאמרס, אחיו של סקוט סאמרס. אוליבר פלאט מגלם סוכן CIA שנעזר במוטנטים כדי לעצור את משבר הטילים. בנוסף, מופיעים בסרט זה יו ג’קמן ורבקה רומיין בתפקידי אורח כוולברין ומיסטיק הבוגרת. סינגר במאי הסרט הראשון הרגיש מחויב להגדיל את הסיכונים וגם להרחיב את צוות השחקנים והוא מצליח בצורה יפיפה לאזן בין כל הדמויות החדשות עם זה נייטקרולר, אייסמן, פירו ולייד דאת סטרייק. הסרט ממשיך לחקור את העבר של וולורין וזורק לנו רמיזות עדינות על העתיד לבוא עם הכוח של ג’ין גריי הרי היא הפינקס. לא צריך להיות מומחה בעולם הקומיקס של ה-אקס-מן וגם לא חייבים לראות את הסרט הראשון בסדרה, למרות שמאוד מומלץ.
סרט מרהיב ומותח ולראשונה בז’אנר הקומיקס יש ניסיון ליצור סרט מעמיק. בהתחלה חששתי שזה הולך להיות עוד סרט נעורים בסגנון של מנותקים ויומני הערפדים וכו , לפחות ככה זה התחיל להראות בתחילת הסרט , אך בהמשך הסרט חזר למסלול סרט אקסמן נורמלי והפך למעניין. אני לא עוקב כרונולוגית אחרי הדמויות והעלילה בכל הסרטים למרות שראיתי את כולם.
יהיו זוג? לא כל עוד שחף בסביבה: חתונמי אח גדול
סרט הקולנוע נעשה בתקציב של 75 מיליון דולר וזכה לסכום הכנסות כולל של מעל 296 מיליון דולר. הוא היה מועמד ל-10 פרסי סאטורן, מתוכם זכה בקטגוריות סרט המדע בדיוני הטוב ביותר לשנת 2000, הבימוי, הכתיבה, עיצוב התלבושות, שחקן ראשי (יו ג’קמן) ושחקנית משנה (רבקה רומיין). לפי אתר הביקורות Rotten Tomatoes, 82% מתוך 152 ביקורות היו חיוביות על היותו נאמן לקומיקס, אם כי הוא מתרכז יותר מדי בדמותו של וולברין. הסרט זכה לביקורות חיוביות ולשמונה מועמדויות לפרס סאטורן, מהן זכה בקטגוריית סרט המדע בדיוני הטוב ביותר לשנת 2003. הסרט הפך לשובר קופות כאשר הכניס יותר מכ-407 מיליון דולר ברחבי העולם.
בהתאם לעולם כמעט נטול מוטנטים, הסרט שוב משתמש בהקטנת כוחות במקום בהגדלתם, מה שמביא לסצנות אקשן ומתח ריאליסטיות, מדממות ואפקטיביות. העלילה מתמקדת בילדה קטנה שנופלת לידיו של וולברין, ומגלה שהיא מוטנטית שנוצרה במעבדה בעזרת הדי. הוא עוזר להבריח את הילדה עם ילדי מעבדה נוספים מעבר לגבול הקנדי, נלחם בשיבוט של עצמו (אזהרת ספוילר) ומת לבסוף בהגנה על הדור הבא. הסרט כולו עשוי מעולה, עם דיאלוגים ברמה שאנחנו לא רגילים לראות בסרטי קומיקס, ועם עיצוב עולם צחיח, צהבהב ומדכא שמבטא באופן מושלם את הטון הקשוח והדיסטופי של הסרט. “העתיד שהיה” לא חף מהגזמות ומשיכה לעימות האולטימטיבי, אבל מצליח להימנע ממחלת ההכי בעזרת משחק הזמנים שעומד בבסיס העלילה.
הצ’אט, בו ישתתפו השחקנים ויוצרי הסרט, יתקיים מחר (ג’) בין השעות 22:00 לחצות
הדבר הכי טוב בסרט הוא המשקל הדרמטי שהוא מצליח לבסס, בין השאר בזכות השילוב בין שתי סדרות הסרטים, גם אם המשקל הזה לא מגיע בסוף למימוש מספק. כחלק מקידום המכירות לקראת צאת סרט ההמשך בסדרת “אקס מן”, יקיימו כוכבי הסרט צ’אט אינטרנטי. באירוע שיתקיים מחר, 15 באפריל, ישתתפו יו ג’קמן, רבקה רומיג’ין סטמוס, פמקי ג’נסן, ג’יימס מרסדן, קלי הו, שון האשמור, אהרון סטנפורד ואלן קמינג. בנוסף יטלו חלק גם יוצרי הסרט, בריאן סינגר ולורן שולר דונר.
הצילום טיפה עשוי מדי – כל צילומי הלילה, למשל, כחולים וחשוכים מאוד – הדיאלוגים מצוחצחים מדי, הסרט פומפוזי והסיום עם המכונה של מגנטו ליצירת מוטנטים מרגיש מטופש ולא עובד. מצד שני, העלילה מדויקת וקומפקטית, מציגה קריצות למעריצים בלי להפריע למהלך העניינים ומתקדמת מנקודה לנקודה בצורה יעילה וחלקה. הוא לא מתחכם ונותר מהנה לצפייה (ואפילו קצת מרגש) גם אחרי קרוב ל-20 שנה.
אקס מן 2 ביקורת סרט
סדרת הסרטים מגוללת את סיפורם של המוטאנטים ומלחמתם בזכות הקיום הנשללת מהם כתוצאה מחריגותם. לא הרבה סרטים מצליחים לעשות את הסרט שני יותר טוב מהראשון, למרות שזה אחד הויכוחים העתיקים ביותר של מערצי הקולנוע, מה יותר טוב הסרט הראשון או השני. בסרט צעקה 2 ישנו קטע שבו שני דמויות מתווכחות על הנושא הזה, צעקה 2 בהיותו סרט המודע לעצמו הדיון על איזה סרט יותר טוב בא להתווכח האם הסרט שאנחנו צופים כרגע “צעקה 2” הוא באמת יותר טוב מהסרט המקורי. “אקס מן 2” לא מקבל את מעמדו הראוי בדיונים על סרטי גיבורי העל הטובים ביותר, ואנחנו כאן כדי לתקן את העוול. מדובר לא רק בטוב בסרטי אקס מן, אלא באחד מסרטי הקומיקס הטובים שנעשו אי פעם. הוא לא פומפוזי כמו סרטי “הנוקמים” או יומרני כמו “האביר האפל”, אבל מבחינות רבות מדובר בסרט הקומיקס המושלם – סיפור ממוקד עם נבל מאיים ומצמרר, אבל לא חזק מדי בצורה שמייתרת את המאבק ומצריכה פתרון קסם.
וולברין מוצא את סטרייקר בחדר לזיקוק מתכת האדמנטיום ומקבל הבזקים מעברו. הוא נלחם נגד יוריקו ומביס אותה, ורודף אחר סטרייקר עד למתקן הנחיתה, בו סטרייקר נושא ונותן על חייו בתמורה לחשיפת עברו של וולברין. נייטקרולר, מוטאנט בעל כוחות טלפורטציה, מנסה להתנקש בחייו של נשיא ארצות הברית בתוך הבית הלבן, אך הוא נכשל ונמלט, לא לפני שהוא משאיר הודעה שכתוב בה “חופש למוטאנטים עכשיו”.
“אנשים צפו במישהי במצוקה ולא עשו דבר. הצד המטריד הזה עניין אותנו”
וכמו שאמרתי בעבר מספר פעמים, אם בסופו של דבר יקרה לאקסמן כמו ארבעת המופלאים, לי אישית אין ממש מה לחפש במארוול. אם כותבים בדיסי מסוגלים למצוא סיפורים מקוריים לסופרמן ובאטמן שקיימים משנות ה-30, אז לאקס מן (קבוצה שחברים בה מאות דמויות שונות ומגוונות) אין תירוץ לא להיות מקוריים. חברי האקס-מן מתפתחים וגדלים כעבור השנים, אבל עכשיו ישנם מוטנטים שרוצים להורגם.החברים זקוקים לעזרה וכך מצטרפים אליהם חברים חדשים לצוות כדי לנצח את הרעים.
האקשן בוטה ומדמם אך המהלכים כולם בורחים לקומי ולא מצליחים לסחוף את הצופה. אנחנו בדירוג סרטי “אקס מן”, אז מופע הצחוקים של ריאן ריינולדס זה אחלה דבר, אבל לא לשם כך התכנסנו. מטוס האקס מגיע כדי לאסוף את הארבעה ונקלע לקרב אווירי עם מטוסי חיל האוויר האמריקני. סטורם יוצרת פעולת הסחה באמצעות תיעול מזג האוויר ויצירת סופות טורנדו, וג’ין מצליחה ליירט אחד משני טילי אוויר באמצעות כוח חדש שפורץ אצלה במפתיע, אולם הטיל השני פוגע בהם והם נסחפים ללא כל שליטה בדרך להתרסקות. רגע לפני ההתרסקות, מטוס הסילון נעצר על ידי מגנטו. האקס-מן נאלצים לחבור למגנטו, שמגלה שסטרייקר ארגן את המתקפה על הנשיא במזימה לטפול את האשמה על המוטאנטים ולאפשר את הפשיטה הצבאית על אחוזת אקסבייר.
אקס-מן 3: המפלט האחרון[עריכת קוד מקור | עריכה]
זו גם הסיבה שדוחפים לנו איניומנס בכל מקום + אסור “לייצר” מוטנטים + אסור להביא דמויות משנה מרובות. אול ניו אקס-מן גם אחלה, אולי קצת בנאלי, אבל זה בסדר גמור יחסית לדמויות שיש שם. העורכם של מארוול חייבים לשחרר ולתת לכותבים לעשות את העבודה שלהם. אבל היא לא מרשה לעשות את זה עם האקס מן מאז HOM. אני כבר אומרת שנים לסאמסונג ולאפל להיות מקוריים יותר.